Statiunea Oglinzi

Telefon: +4 0757 575 968
Email: statiuneaoglinzi@yahoo.com  ◦  Web: -  ◦  Harta

Statiunea Oglinzi este situata in regiunea N-E si apartine administrativ de orasul Targu Neamt.


Este pozitionata in zona unui relief sub-carpatic, inconjurata de padure de brad si foioase, intr-o mica depresiune numita Poiana Dascalitei.


Accesibilitatea este pe DN 15C, la 5 km de orasul Targu Neamt.


Microclimatul prietenos, specific zonelor colinare, cu o circulatie atmosferica moderata si fara temperaturi excesive, a favorizat dezvoltarea turismului pe fondul valorificarii factorilor naturali de cura incepand cu sfarsitul secolului 19.


Etapa de maxima dezvoltare a avut loc in perioada interbelica. Dupa al doilea Razboi Mondial activitatea a incetat si a fost reluata la sfarsitul deceniului 9, dar fara valorificarea factorilor naturali de cura.


Statiunea dispune de importante resurse de ape minerale cu efect curativ confirmat nu doar prin istoricul balnear ci si stiintific, prin analizele fizico-chimice si microbiologice efectuate de catre Institutul National de Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti.


Aerul are o compozitie si un grad de ionizare extrem de benefic organismului, cu efect terapeutic preventiv si curativ.


Mina de sare, are o puritate ridicata a aerului si un microclimat favorabil procedurilor de sanatate preventiva, precum si tratamentul afectiunilor respiratorii.


In prezent, Statiunii Oglinzi are activitatea suspendata, fiind intr-un proces de reabilitare.
Adresa: Targu Neamt, str. Baile Oglinzi, nr. 26, 615200, judet Neamt, Romania


Rezervari Online